Voer voor buitenvogels

De laatste jaren heeft de verkoop van voer voor de buitenvogels een grote groei doorgemaakt. Zowel het assortiment als de aantallen zijn flink omhoog geschoten. Daar waar het vroeger veelal bedoeld was om de vogels de winter door te helpen komt men nu steeds meer tot het besef dat het men veel meer van de vogels in de tuin kan genieten door voer op te hangen. Hoewel de verkoop nog altijd sterk afhankelijk is van de weersomstandigheden levert dit toch een groei in populariteit op.

In feite kan men de vogels het hele jaar door voeren soms wel met wat aangepast voer. Vooral in het voorjaar eten de vogels volop maar ook zomerdag laten de vogels het voer niet staan.

Veel van de netproducten die worden aangeboden komen uit de koker van Interpack West-Friesland.

Interpack Westfriesland kan uw voer voor buitenvogels op diverse manieren verpakken:

 

FOLIEVERPAKKING

Het aanbieden van voer aan de buitenvogels kan door gebruik te maken van een feeder of een voederautomaat. In dit geval wordt de inhoud als navulverpakking overwegend verpakt in een plastic zak. Dit kan bijvoorbeeld strooivoer, pinda’s of zonnepitten zijn. Interpack West-Friesland maakt zakken van 500 gram tot 10 kg in bedrukte folie of met een sticker op de folie. Ook het verpakken onder beschermende atmosfeer behoort tot de mogelijkheden.

 

NETVERPAKKING

De netverpakking is met name in Nederland het  meest voorkomende  product wanneer het gaat om  het voeren van de buitenvogels. Met name mezenbollen en pinda’s worden overwegend op deze wijze aangeboden. Het pindanetje en de vele varianten hierop is voor Interpack West-Friesland een belangrijk product en voor de Benelux is IWF marktleider wanneer het gaat om het produceren van dit soort verpakkingen.  De uitvoeringsvormen zijn zeer talrijk waarbij de inhoud varieert van ca 50 gram tot 1 kg.

 

NET IN FOLIEVERPAKKING

Omdat de inhoud van een netje vogelvoer nog wel eens  door de mazen van het net willen vallen geeft een deel van de winkels er de voorkeur aan om de netjes ook in folie te verpakken waardoor  de schappen in de winkels schoon blijven. Voordeel is ook dat er een sticker op de folie kan worden aangebracht of bedrukte folie kan worden gebruikt. Hierdoor kan er meer informatie worden gegeven en de presentatie worden verbeterd.

 

DIVERSEN

Populair bij de verkoop van het voer voor de buitenvogels zijn de gecombineerde pakketten.

Interpack West-Friesland kan zowel de inhoud samenstellen als in ingrediënten verzorgen.

In de cadeausfeer zijn de opgemaakte vogelhuisjes, kransen, plantenbakjes en gaasartikelen altijd leuk om weg te geven of om te krijgen. Ook de samenstelling hiervan komt veelvuldig voor rekning van IWF