Bloembollen

De groei in de verkoop van bloembollen in kleinverpakkingen voor thuisgebruik is al enige tijd geleden tot staan gebracht hoewel de hoeveelheden die de grens over gaan nog altijd groot zijn. Omdat de behoefte tot uitbesteding van de bloembollenexporteurs sterk is gedaald biedt IWF ook verpakkingen aan inclusief de bloembollen. Klanten zijn in dit geval kleine exportbedrijven die zelf geen verpakkingsmachines hebben een ook de inkoop van de bloembollen liever uit handen geven.

Interpack Westfriesland kan uw bloembollen op diverse manieren verpakken:

 

CAPPERVERPAKKING

De meeste bloembollen worden in de winkel aangeboden in een geperforeerde folie met een beeldkaart (capper). Deze verpakking maakt het mogelijk om de grote variëteit aan bloembollen snel en relatief goedkoop te presenteren met een foto en informatie als plantinstructies e.d. De bloembollen vinden vanuit Andijk hun weg naar de Benelux, Duitsland, Frankrijk en Scandinavië.

IWF kan u ook het ontwerp en de productie van de beeldkaarten uit handen nemen.

 

NETVERPAKKING

De netverpakking is vooral bekend door de sinaasappelen en de uien maar ook voor bloembollen is het een prima manier om het product te bewaren en te transporteren. Bloembollen hebben van nature beluchting nodig en dat is bij het verpakking in net natuurlijk uitstekend verzorgd.

Aan het net kan een wijnglasetiket worden gehecht maar de hoeveelheid informatie die hierop kan worden vermeld is beperkt. De netverpakking is populair bij de export naar met name Rusland.

 

DIVERSEN

Daar waar de presentatie een belangrijkere rol gaat spelen zijn er diverse mogelijkheden om het product wat meer cachet te geven. Het aanbod van bloembollen in cadeauverpakkingen en als kweeksetjes is groot en ook in het samenstellen van dergelijke verpakkingen kan IWF een rol spelen.